13.12.2022

Protože jsme v ambulanci přesvědčeni, že skutečné příběhy o závislosti mohou přinášet obohacující zdroj informací o vzniku a vývoji závislosti i důsledcích a následcích závislostního chování, přinášíme další knihu, kterou zájemcům doporučujeme si přečíst. Opět je to kniha od českého autora.

tipy na knihy o závislosti - zpověď alkoholika

Zpověď alkoholika

Kniha s názvem Zpověď alkoholika, autor: Jan Klíma. Vydáno v Nakladatelství Petrklíč v roce 2022

Jedná se o skutečný příběh muže, který se se čtenáři dělí o své zkušenosti a prožitky vztahující se především k jeho ústavní pobytové léčbě v Psychiatrické nemocnici Kroměříž v roce 2009, kde autor absolvoval komplexní ústavní léčbu závislosti na alkoholu. Příběh začíná popisem událostí, které předcházely nástupu do pobytové léčby. Kniha se skládá z deníkových záznamů tu a tam prokládaných novějšími pohledy, uvědoměními a připomínkami pisatele. Čtenář má tak možnost si vytvořit základní obrázek o tom, jak probíhala střednědobá léčba v rámci konkrétního oddělení specializovaného na léčbu závislosti na alkoholu. Přináší jeho pohled na to, jaký režim a program na daném oddělení panoval i jak si s ním autor jakožto pacient poradil, jak z něj vytěžil a co si sebou odnesl do dalšího života.

Potřebujete při řešení závislosti pomocnou ruku?

Kromě klasických terapií v naší ambulanci nabízíme možnost také online konzultace z pohodlí vašeho domova

logo Olomouclogo Olomoucký krajlogo Ministerstvo zdravotnictví České republikyspolupracujeme Úřad vlády České republiky

Projekt je financován dotační podporou Statutárního města Olomouce, Ministerstvem zdravotnictví, Olomouckým krajem a Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky.