09.01.2024

Milí čtenáři,

začátek nového roku jde u některých lidí ruku v ruce s odhodláním a motivací ke změnám v životě. Pro mnohé je to doba definování si konkrétních cílů, nároků nebo úkolů. Podstatné je, aby tyto vytýčené mety byly reálně dosažitelné a osoba, které si cíle vytýčila, je SKUTEČNĚ dosáhnout chce a věří v jejich proveditelnost.

nový začátek 2024

Občas se stane, že i když je motivace upřímná a velká, může člověk při realizaci šlápnout vedle. Všechno se zkrátka nepodaří hned napoprvé. I to je součást procesu. Důležité je nenechat se odradit po prvních neúspěších; „neházet pomyslnou flintu do žita“, ale využít nový den jako další šanci něco změnit a zkoušet to znovu a znovu, možná trochu jinak, možná vše probrat s jinou osobou a získat potřebný náhled nebo další informace, jak na to. Nevzdávat se! Mark Twain řekl: „Přestat kouřit je snadné. Já sám jsem přestal snad 100x“.  

Závislost je v některé literatuře definovaná jako chronická recidivující nemoc, ale je to nemoc léčitelná a ÚZDRAVA JE MOŽNÁ. Nepřijde však sama od sebe, je zapotřebí na ní vytrvale a dlouhodobě pracovat, motivaci si stále připomínat, starat se o ni, jako když udržujete teplo v krbu – když o oheň nebudete dostatečně pečovat, uhasne.

2024 – Nový začátek

Chceme vás podpořit na počátku roku 2024 v tom, že skutečně platí věta, že NIKDY NENÍ POZDĚ NA ZMĚNU, důležité je se rozhodnout, začít konat a vytrvat. Jakmile budete připraveni, udělejte první (možná jen zdánlivě těžký a obrovský) krok ke změně.

Za tým Adiktologické ambulance vám přejeme, ať vkročíte do roku 2024 tou správnou nohou. Vykročte směrem, který si určíte a povede k vaší NEZÁVISLOSTI. Pokud se vám to dařit nebude nebo to nepůjde tak lehce, nestyďte se vyhledat pomoc a podporu. Na změny nemusíte být sami. My nabízíme odbornou formu pomoci, záleží na vás, zda-li ji využijete. Můžeme být těmi, kteří vám budou metaforicky řečeno pomáhat udržovat ten váš oheň v krbu.

Přejeme vám – čtenářům našeho blogu – úspěšný a střízlivý rok 2024.
Tým pracovníků Adiktologické ambulance

Potřebujete pomocnou ruku?

Kromě standardních terapií v naší ambulanci nabízíme i možnost online konzultace z pohodlí vašeho domova

logo Olomouclogo Olomoucký krajlogo Ministerstvo zdravotnictví České republikyspolupracujeme Úřad vlády České republiky

Projekt je financován dotační podporou Statutárního města Olomouce, Ministerstvem zdravotnictví, Olomouckým krajem a Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky.